Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες μετά την ανύψωση του φράγματος. Σταδιακά αναπτύχθηκε ένας απίστευτος υγροβιότοπος ο οποίος σε κάθε εποχή αλλάζει πρόσωπο. Αυτός ο χειμώνας με τις πυκνές χιονοπτώσεις έδωσαν άλλο χρώμα στην περιοχή καθώς πάγωσε και ένα τμήμα της παραλίμνιας περιοχής. Οι εικόνες που τράβηξε από ψηλά ο Θωμάς Βασιλείου εντυπωσιάζουν.
Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται η Βάση Δραστηριοτήτων του Ταυρωπού, όπου χρειάστηκε να σπάσει ο πάγος ώστε τα καγιάκ να μπορέσουν να βγουν εκτός του χιονισμένου τοπίου.
Η λίμνη ως έργο φέρει την υπογραφή του Νικόλαου Πλαστήρα. Η ιδέα κατατέθηκε στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, σε μια εποχή, όπου οι αντιλήψεις και οι τεχνικές δυνατότητες τις προπολεμικής Ελλάδας ήταν περιορισμένες. Το 1925 και ενώ ο Πλαστήρας παραθέριζε στο Μοναστήρι της Κορώνας, συνέλαβε την ιδέα της ίδρυσης ενός παραθεριστικού οικισμού στην θέση «Αλώνια» της Πεζούλας, και την κατασκευή φράγματος στην θέση «Κακαβάκια» για την δημιουργία τεχνητής λίμνης με ενεργειακό και αρδευτικό χαρακτήρα.
Παρακολουθήστε μια εντυπωσιακή πτήση με drone του Θωμά Βασιλείου, πάνω από την παγωμένη λίμνη Πλαστήρα:
Πληροφορίες αντλήθηκαν από τον Ταξιδιωτικό Οδηγό Λίμνης Πλαστήρα & Νομού Καρδίτσας
Δείτε ακόμα: