Στην Κύπρο της δεκαετίας του ΄60 συναντούσε κανείς τις τεράστιες λαϊκές αγορές στους δρόμους των πόλεων και των χωριών, τους τσαγκάρηδες, τους κατασκευαστές καρεκλών, οι οποίες υπήρχαν σε κάθε καφενείο του νησιού, μέχρι και τον καμηλιέρη με την καμήλα του σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό.

Εποχή όπου τα ποδήλατα στους δρόμους ήταν αμέτρητα, ενώ οι παγωτάρηδες με την «τέχνη» τους αποτελούσαν τις αγαπημένες φιγούρες των παιδιών, τα οποία έκαναν ουρές για να απολαύσουν ένα δροσερό παγωτό.

Ο «παγωτάρης»

Η βόλτα στην πασίγνωστη οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας, η οποία σήμερα «σταματάει» στο σημείο ελέγχου για τη βόρεια πλευρά του νησιού και ο «Πύργος του Σιακόλα», που αποτελούσε μέχρι πρότινος το ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας.

Η συγκομιδή εσπεριδοειδών από τις γιαγιάδες, αλλά και νεαρές κοπέλες με τις μαντήλες, ήταν συνηθισμένη εικόνα στην Κύπρο, καθώς το νησί φημίζεται για τα ποιοτικά εσπεριδοειδή κυρίως στην περιοχή της Μόρφου. Πιστοί βοηθοί πάντοτε στη μεταφορά των προϊόντων, τα κυπριακά γαϊδούρια.

To «λιμανάκι» της Κερύνειας

Τo ειδυλλιακό λιμάνι της κατεχόμενης σήμερα Κερύνειας, η ενιαία Λευκωσία και το αββαείο του Πέλλα Πάις, συνθέτουν την εικόνα της Κύπρου μιας άλλης εποχής χωρίς στρατούς, διαχωριστικές γραμμές και σύνορα.

Δείτε το σπάνιο βίντεο 

1965 Kıbrıs(Bu görüntüleri ilk defa göreceksiniz)Daha fazlası için Youtube kanalımızı takip edebilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=sQnzqdBx5Sk&index=9&list=PLf5ga-NfAoTo56s_v0wLtYUTb2xvWUmd-

Δημοσιεύτηκε από Kıbrıs Sosyal Media Tv στις Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

British Pathe

Διαβάστε επίσης: Η πανέμορφη κοπέλα από το Ριζοκάρπασο. Γοήτευσε το National Geographic, που τη φωτογράφισε. 25 χρόνια μετά είχε 7 παιδιά και το περιοδικό την αναζήτησε ξανά…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here