Στην 88η απονομή των βραβείων Όσκαρ, «Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους», αναδείχτηκε το «STUTTERER».
Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού άντρα, που εργάζεται ως τυπογράφος.
Ένα έντονο πρόβλημα στην ομιλία του, τον έχει κάνει εσωστρεφή και μοναχικό. Η γνωριμία του όμως με μια κοπέλα, μέσω διαδικτύου, η οποία δεν γνωρίζει για το «τραύλισμα» τον αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπος με τον φόβο και την ανασφάλεια του.
Μέσα στη ομάδα που δημιούργησε την οσκαρική πλέον ταινία, βρίσκεται και ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Παλαιοδήμος.
Ο Μάικλ, είναι κατά το ήμισυ Αυστραλός από την πλευρά της μητέρας του. Έφυγε στα 17 του για σπουδές στο Λονδίνο. Σπούδασε Κλινική Βιοχημεία αλλά δεν ακολούθησε ποτέ αυτή την καριέρα. Οι επιρροές από τον πατέρα του σε συνδυασμό με την έμφυτη αγάπη του για την φωτογραφία τον οδήγησαν στην Ελλάδα.
Μέσα από προσπάθειες κατάφερε να εργαστεί σε περιοδικά, ως φωτογράφος μόδας.
Στο Λονδίνο, βρέθηκε εξαιτίας της κοπέλας του. Η σκέψη ότι έπρεπε να χτίσει μια καριέρα από την αρχή και να τα αφήσει όλα πίσω φεύγοντας, στην αρχή τον άγχωνε αρκετά.
Καθώς δεν πιστεύει καθόλου στο πεπρωμένο, κυνήγησε τα όνειρα του και κατάφερε να εργαστεί στον τομέα του, εξελίσσοντας αρκετά τις γνώσεις και την εμπειρία του.
Δούλεψε στα βίντεο κλιπ της Bjork, των Coldplay, ενώ συνεργάστηκε με την Αγγλική και Ιταλική Vogue.
Αργότερα, ασχολήθηκε με τα editorial βίντεο – καλλιτεχνικά βίντεο μόδας – με ηθοποιούς όπως η Έμα Γουάτσον και η τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ.
Κάπως έτσι, εξελίχθηκε σε διευθυντή φωτογραφίας, αναλαμβάνοντας μεγάλα πρότζεκτ, που διεκπεραίωνε πάντα με επαγγελματισμό και καλαισθησία.
Το επόμενο βήμα, ήταν η δική του εταιρεία παραγωγής.
Συνεργαζόταν με άλλους φωτογράφους, μοντέρ, σκηνοθέτες . Μέσα από αυτόν τον κύκλο γνωρίστηκε με τον κύριο δημιουργό της ταινίας «STUTTERER».
Τα χρήματα που διέθεταν ήταν 5 χιλιάδες λίρες, ενώ οι συνυποψήφιες κόστισαν τουλάχιστον 40. Έτσι αναγκάστηκαν όλοι να κάνουν τα πάντα, πέρα από την ειδικότητα και την επαγγελματική κατάρτισή τους. Τα γυρίσματα κράτησαν 3,5 μέρες και όλη η προετοιμασία 1,5 μήνα. Η συλλογική προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα.
Όμως δεν πίστευαν ότι θα φτάσουν μέχρι τα Όσκαρ. Στην πραγματικότητα δεν πίστευαν ότι θα έπαιρναν ποτέ κάποιο βραβείο για την προσπάθεια τους!
Όμως η Ακαδημία, είχε άλλα σχέδια για τον ίδιο και την υπόλοιπη ομάδα.
Με πληροφορίες από Cyprustimes, lifo