Το πρώτο σύμβολο του σεξ στην Αμερική δεν ήταν η Μέριλιν Μονρόε ούτε ο Μάρλον Μπράντο.

Ο πρώτος σέξι άντρας του Χόλιγουντ που έκανε τις γυναίκες να παραληρούν ήταν από την Ιαπωνία. Ονομαζόταν Σεσούι Χαγιακάβα και είχε γίνει διάσημος από την ταινία του βωβού κινηματογράφου, «The Cheat», η οποία κυκλοφόρησε το 1915.

Είχε γεννηθεί το 1889 στην Ιαπωνία και είχε μεγαλώσει σε ένα ευκατάστατο περιβάλλον. Όταν μεγάλωσε ήθελε να γίνει ναυτικός, όμως τον απέρριψαν λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε με την ακοή του. Ήταν τόσο απογοητευμένος που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, όμως την τελευταία στιγμή τον έσωσε ο πατέρας του.

Μόλις ανάρρωσε αποφάσισε να εργαστεί σε τράπεζα και ξεκίνησε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του και μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου άρχισε να σπουδάζει θέατρο.

Η ταινία «The Cheat» (1915) χάρισε στον Χαγιακάβα διεθνή φήμη

Όταν έκανε περιοδεία στην Αμερική, τον εντόπισε ο παραγωγός Τόμας Ίνς, ο οποίος του έκανε πρόταση να συμμετάσχει σε ταινία. Αφού υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως ηθοποιός, πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1914, «The Wrath of the Gods», που τον έκανε να ξεχωρίσει. Ακολούθησε η ταινία «The Cheat» που του χάρισε παγκόσμια φήμη. Ήταν ο πρώτος ασιάτης σταρ του Χόλιγουντ.

Το «The Wrath of the Gods», (1914) ήταν η πρώτη σημαντική ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ο Χαγιακάβα 

Απέκτησε τεράστια φήμη και έγινε αστέρι του βωβού κινηματογράφου. Επίσης, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός της εποχής, ο οποίος ξόδευε τεράστια ποσά σε πάρτι και ταξίδια. Το γυναικείο κοινό τον λάτρευε και γέμισε τους κινηματογράφους για να παρακολουθήσει τις νέες ταινίες του. Τα επόμενα χρόνια έφτιαξε τη δική του εταιρεία παραγωγής και κυκλοφόρησε ταινίες με θέμα την Ασία.

Ο πρωταγωνιστής έγινε βουδιστής ιερέας

Ωστόσο, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Αμερική δεν ήταν πλέον φιλόξενη για τους Ασιάτες, με αποτέλεσμα η καριέρα του να γνωρίσει απότομη πτώση. Επέστρεψε στην Ιαπωνία, όπου δεν κατάφερε να πετύχει και μετακόμισε στη Γαλλία, όπου έπαιξε σε διάφορες ταινίες και έγινε αναγνωρίσιμος.

Ο Χαγιακάβα σε ρόλο ιάπωνα αξιωματικού στη «Γέφυρα του Ποταμού Κβάι» (1957)

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε μια ακόμη απόπειρα να επιστρέψει στην Αμερική, όπως οι Ιάπωνες δεν ήταν καλοδεχούμενοι. Η πιο αξιοσημείωτη δουλειά εκείνης της περιόδου ήταν η ταινία «Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι», το 1957.

Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 1966 στην ταινία, «The Daydreamer». Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιαπωνία και έγινε βουδιστής ιερέας. Απέκτησε τρία παιδιά και πέθανε το 1973 από πνευμονία.

 Διαβάστε επίσης: Μπρους Λι, ο μάγος του Kουνγκ Φου, είχε κερδίσει και διαγωνισμό χορού Τσα-Τσα 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here