«Αλέκο χρυσό μου σε παρακαλώ», έλεγε η Λίλα Βασιλείου απευθυνόμενη στον νόστιμο υπομηχανικό Αλέκο Σαμιωτάκη, στην προσπάθεια της να τον κατακτήσει, στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής». Μια ακόμα δυνατή στιγμή για τη Φίνος Φιλμς. Το σενάριο ήταν του Κώστα Πρετεντέρη και του Ασημάκη Γιαλαμά, ενώ τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Ντίνος Δημόπουλος.
Σε πολλές ταινίες της η Τζένη Καρέζη χρησιμοποιούσε την έκφραση «χρυσό μου».
Πολλές φορές από εκνευρισμό, άλλες από αμηχανία και κάποιες για να συμπληρώσει τις ατάκες της. Έτσι, δημιουργήθηκε και η έκφραση «Αλέκο χρυσό μου σε παρακαλώ», που μοιραζόντουσαν από κοινού με τη Νίτσα Μαρούδα που έπαιζε την φιλενάδα του καρδιοκατακτητή Σαμιωτάκη στην ταινία.
https://youtu.be/M5awVxK-M68?t=41m56s
Μια ακόμη δική της παρέμβαση είδαμε και στην ταινία «Τζένη-Τζένη», όταν γνώρισε τον πλούσιο ανεψιό και υποψήφιο υπουργό Μαντά, τον οποίον υποδυόταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Στη σκηνή του γάμου, η Τζένη Καρέζη φορά ένα εντυπωσιακό λευκό νυφικό.
Το νυφικό φόρεμα ήταν δικό της, από τον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, τον Μάιο του 1962.
Είναι πολλές τέτοιες μικρές πληροφορίες και άγνωστες λεπτομέρειες που αγνοεί το κοινό από την ένδοξη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Μάρθα Καραγιάννη είχε παραδεχτεί πως αν και αεικίνητη χορεύτρια πάντα είχε δυσκολία να σηκώσει το ένα της πόδι ψηλά. Έπρεπε να κάνει πολλές και επίπονες πρόβες στην κάθε της φιγούρα για να την καταφέρει. Όμως υπάρχει και μια ταινία που η Καραγιάννη δεν χορεύει καθόλου. Είναι η ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο», στην οποία «παλεύει» να παντρευτεί τον Ντίνο Ηλιόπουλο που τελικά μετά από πολλές ευτράπελες καταστάσεις τα καταφέρνει! Στη συγκεκριμένη ταινία, για τον ρόλο της Μάρθας Καραγιάννη ήταν υποψήφιες οι Άννα Φόνσου και Πόπη Λάζου.
Τέλος, η Ζωή Λάσκαρη ως Crazy Girl, τραγουδάει στην ταινία «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» με την ωραία της φωνή, κάνοντας τον Φαίδωνα Γεωργίτση να την κοιτά με το στόμα ανοιχτό. Μόνο που η αυθεντική φωνή ανήκει στη νεαρή τότε και καταξιωμένη σήμερα τραγουδίστρια Αλέκα Κανελλίδου.
Με πληροφορίες από το βιβλίο του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη «Ταινίες για Φίλημα» εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ.