Η Άννυ Τέηλορ (1838-1921) υπήρξε δασκάλα και μάλιστα με διακρίσεις πριν να επιχειρήσει το παράτολμο εγχείρημα.
Ζούσε μια ήρεμη ζωή με τον σύζυγό της, Ντέηβιντ Τέηλορ. Όμως, η μοίρα της επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ο γιος της πέθανε σε βρεφική ηλικία και σύντομα τον ακολούθησε και ο άντρας της.
Μετά τον θάνατό του, εγκατέλειψε το σχολείο και άλλαζε συνεχώς δουλειές. Έχοντας φτάσει πια στην ηλικία των 63 και επειδή ανησυχούσε πως το εισόδημά της δεν επαρκούσε για να εξασφαλίσει τα γεράματά της, αποφάσισε τη μεγάλη βουτιά στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Ζήτησε να της κατασκευάσουν ένα βαρέλι από δρυ και σίδερο με ένα στρώμα για εσωτερική επένδυση. Το εγχείρημα ακυρώθηκε πολλές φορές επειδή κανένας δεν ήθελε να έχει συμμετοχή σε μια σχεδόν σίγουρη αυτοκτονία.
Η δοκιμή με την γάτα
Δύο μέρες πριν το εγχείρημα , έκαναν δοκιμαστικό με μια γάτα σε ένα βαρέλι στους καταρράκτες στο σημείο Horseshoe (πέταλο αλόγου). Παρά τις φήμες που ακούστηκαν, η γάτα επιβίωσε από τη βουτιά και 17 λεπτά αργότερα, πόζαρε με ματωμένο κεφάλι σε φωτογραφία μαζί με την Τέηλορ.
Το τόλμημα
Στις 24 Οκτωβρίου 1901, στα 63α γενέθλιά της, η Τέηλορ μπήκε στο βαρέλι μαζί με το τυχερό της μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς.
Αφού σφράγισαν το καπάκι, οι φίλοι της απ ´έξω χρησιμοποίησαν μια τρόμπα ποδηλάτου για να συμπιέσουν τον αέρα και στο τέλος σφράγισαν την τρύπα με φελλό. Έσπρωξαν το βαρέλι νότια του Goat Island.
Το ρεύμα παρέσυρε το βαρέλι προς τον Καταρράκτη Horseshoe , που έκτοτε θεωρείται ως το σημείο που κόβει την ανάσα. Διασώστες κατάφεραν να τραβήξουν το βαρέλι στο τέλος και βρήκαν την Τέηλορ σώα και αβλαβή με μόνο μια πληγή στο κεφάλι.
Το εγχείρημα διήρκεσε 20 λεπτά αλλά χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να ανοίξουν το καλά σφραγισμένο βαρέλι. Η ίδια αργότερα είπε στον Τύπο: «Δεν θα προέτρεπα κανέναν να το δοκιμάσει . Θα προτιμούσα να μπω σε κανόνι ακόμα και αν με διέλυε παρά να το επαναλάβω.»
Από αυτή τη δοκιμασία έβγαλε κάποια χρήματα δίνοντας συνεντεύξεις για την εμπειρία της, αλλά ποτέ δεν έγινε πλούσια. Ο μάνατζερ που είχε προσλάβει για να προωθήσει το εγχείρημα εξαφανίστηκε με το βαρέλι της και η Τέηλορ ξόδεψε όσα χρήματα είχε συγκεντρώσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να το εντοπίσουν. Τελικά βρέθηκε στο Σικάγο έως ότου χαθεί ξανά, οριστικά αυτή τη φορά.
Η Τέηλορ κατέληξε να βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες με τουρίστες. Πέθανε στα 82 της χρόνια στην Νέα Υόρκη.
Πηγή: infoniagara
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: