Η πιο ιστορική νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Η.Π.Α. εναντίον της Αγγλίας πέρασε παντελώς απαρατήρητη από τον αμερικάνικο και βρετανικό Τύπο.
Ο αγώνας διεξήχθη στις 29 Ιουνίου του 1950, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Στο στάδιο του Μπέλο Οριζόντε, οι Αμερικάνοι πανηγύρισαν τη νίκη τους εναντίον των Άγγλων με 1-0.
Ήταν ένας θρίαμβος για την ομάδα, καθώς κατάφεραν να διαπρέψουν σε ένα άθλημα που δεν είχαν μεγάλη παράδοση και να κατατροπώσουν έναν αντίπαλο που είχε τεράστια αίγλη.
Όμως την επόμενη μέρα του αγώνα, στις 30 Ιουνίου του 1950, οι Αμερικάνοι αγνόησαν τον θρίαμβο της εθνικής τους ομάδας.
Οι εφημερίδες της εποχής αφιέρωναν το πολύ μία σελίδα στα αθλητικά και καμία εφημερίδα δεν ήταν πρόθυμη να πληρώσει απεσταλμένο δημοσιογράφο στη Βραζιλία.
Τον αγώνα παρακολούθησε μόνο ένας Αμερικάνος δημοσιογράφος, ο Ντεντ Μακσκίμινγκ, που εργαζόταν σε τοπική εφημερίδα του Σαιντ Λούις.
Ο Μακσκίμινγκ ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου και ταξίδεψε μέχρι τη Βραζιλία με δικά του έξοδα, παίρνοντας άδεια από την δουλειά του.
Μόνο αυτός γνώριζε την εξέλιξη του αγώνα και δικό του ήταν το μοναδικό άρθρο που ανέφερε τη νίκη της Αμερικής, στις 30 Ιουνίου του 1950.
Οι Βρετανοί απ’ τη μεριά τους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα νέα που πήραν.
Το τηλεγράφημα έγραφε «Αγγλία-Αμερική 0-1», αλλά ήταν σίγουροι ότι ήταν τυπογραφικό λάθος.
Δεν ήταν δυνατόν να έχασαν από μία άπειρη ομάδα, όπως η Αμερική.
Έτσι τύπωσαν ότι η εθνικής τους κέρδισε τον αγώνα, με σκορ 10 – 1, πιστεύοντας προφανώς ότι έλειπε το 1 μπροστά από το 0.
Αυτός ήταν ο μύθος που συνόδευε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, ο οποίος όμως πρόσφατα διαψεύστηκε.
Αρχεία ιστορικών εφημερίδων δείχνουν ότι κανείς δεν έγραψε πως η Αγγλία νίκησε.
Αντιθέτως, όλοι έκαναν λόγο για μία ταπεινωτική ήττα της εθνικής τους ομάδας από τους Αμερικάνους και προσπάθησαν να ελαφρύνουν την ντροπή τους, υποστηρίζοντας ότι οι παίκτες της Αμερικής ήταν Βρετανοί μετανάστες.
Για κακή τους τύχη όμως, οι οχτώ από τους 11 παίχτες της ομάδας είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στις Η.Π.Α.
Οι Αμερικάνοι μπορεί να αδιαφόρησαν τότε για την ηρωική προσπάθεια των συμπατριωτών τους, αλλά την τίμησαν το 2005, με την ταινία «The Game of their Lives», στην οποία εξιστορείται η περιπέτεια των παιχτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950.