Του έσωσε τη ζωή κι αυτός, μεγαλώνοντας, αιματοκύλησε τον κόσμο, ξεκινώντας τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και έχοντας την ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών, που άφησε πίσω του.
Δεν είναι γνωστό, αν γι’ αυτή του την πράξη αποφάσισε να γίνει ιερέας και να αφοσιωθεί στον θεό, ωστόσο ο Johann Kuehberger, φέρεται πως όταν ήταν παιδί, έσωσε τη ζωή του μικρού Χίτλερ από βέβαιο πνιγμό.
Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίστηκε λίγο πριν πεθάνει το 1980, ο διάδοχός του Kuehberger στην ενορία, ο ιερέας Max Tremmel, ο οποίος έγινε ο πιο διάσημος και καταξιωμένος συνθέτης του εκκλησιαστικού οργάνου στην εποχή του.
Ο ίδιος ο Johann Kuehberger του είχε εκμυστηρευτεί, ότι είχε την ίδια ηλικία με τον Χίτλερ, όταν τον είδε να παλεύει μέσα στα νερά του ποταμού Ινν και ότι βούτηξε και τον έβγαλε στην ακτή.
Η μαρτυρία αυτή δε θα είχε κάποια ιδιαίτερη ιστορική αξία, αν πρόσφατα δεν ανακαλυπτόταν σε ένα γερμανικό αρχείο, στην πόλη Πάσαου, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, ένα παλιό απόκομμα της γερμανικής εφημερίδας Donau zeitung – Danube, από τον Ιανουάριο του 1894.
Στο δημοσίευμα περιγράφεται, πώς ένα τετράχρονο αγόρι, που έπεσε μέσα στο ποτάμι, όταν έσπασε η λεπτή στρώση του πάγου, σώθηκε από πνιγμό, από έναν «αποφασισμένο σύντροφό του». Η συγκεκριμένη έκφραση χρησιμοποιήθηκε, καθώς η εφημερίδα ήταν «Αριστερή».
Αν και στο απόσπασμα δεν αναφέρεται το όνομα του παιδιού, πολλοί ιστορικοί που το μελέτησαν, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον νεαρό Φύρερ.
Εξάλλου, ο Χίτλερ εκείνη την περίοδο έμενε στο Πάσαου, μαζί με την οικογένειά του.
Στο ίδιο περιστατικό θα αναφερθεί, περιγράφοντας τη γενέτειρά της, το Πάσαου και η συγγραφέας Anna Elisabeth Rosmus, στο βιβλίο της «Out of Passau: Leaving a City Hitler Called Home» .
«Οι όχθες του ποταμού Ινν αποτελούσαν ένα ειδυλλιακό μέρος, για να παίζουν τα παιδιά. Το 1894, ενώ έπαιζε με άλλα παιδάκια στο Πάσαου, ο Αδόλφος γλίστρησε μέσα στο ποτάμι.
Το ρεύμα ήταν πολύ δυνατό και το νερό ήταν παγωμένο, καθώς ερχόταν απευθείας από τα βουνά. Ευτυχώς για τον νεαρό Αδόλφο, ο γιος του σπιτονοικοκύρη του, κατάφερε να τον βγάλει εγκαίρως έξω από το νερό και έτσι του έσωσε τη ζωή».
Ο Χίτλερ ποτέ δεν ανέφερε την ιστορία του παρ’ ολίγου πνιγμού του.
Αν όντως συνέβη, είναι πολύ φυσιολογικό. Οι ναζί καλλιεργούσαν την εικόνα του άτρωτου αρχηγού και η ιστορία του πνιγμού θα την τσαλάκωνε.
Μάλιστα, ο Αδόλφος το 1930, είχε πει για τους πολιτικούς του αντιπάλους «Ποτέ δεν κάνει να μάθουν για τις ρίζες μου και για την οικογένειά μου».
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη συγγραφέα, το περιστατικό αυτό ήταν γνωστό σε όλο το Πάσαου, ενώ κυκλοφορούσαν και άλλες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Αδόλφο, όπως ότι δεν έμαθε ποτέ του να κολυμπάει, ή ότι χρειαζόταν γυαλιά.
Πληροφορίες από war history
Διαβάστε ακόμη Πώς ο Χίτλερ δημιούργησε την ιδανική Γερμανίδα, που θα γεννούσε τους τέλειους στρατιώτες