Η 14χρονη Κύπρια που ζει στην Βρετανία, έχει διαγνωσθεί με αρτηριοφλεβικές δυσμορφίες όταν ήταν έξι ετών. Η Lilly Nilly έχει υποστεί περιστασιακά από σκληρές παρατηρήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την εμφάνισή της.
Ενώ πολλοί από τους θεατές της Lilly αφήνουν ευγενικά λόγια για τα vlogs της, άλλοι έχουν γράψει σχόλια όπως «Είσαι άσχημη», «Φαίνεσαι αηδιαστική» και ακόμη κάποιοι ρωτούν, «Τι είναι αυτό στο πρόσωπό σου;»
«Ακόμα κι αν μεγαλώνεις ένα ισχυρότερο δέρμα μέσα από το να πάρεις τέτοια σχόλια και να κάνεις περισσότερα από αυτά, σίγουρα, ποτέ δεν θα είσαι σε θέση να δεις ένα σχόλιο στο 100% και να πεις, ‘Δεν φτάνει σε μένα’ , ‘Δεν άγγιξε ούτε ένα νεύρο’ ή ‘με έκανε να σκέφτομαι ή να αισθάνομαι με κάποιο τρόπο’ », δήλωσε ο Lilly στους Holly Willoughby και Phillip Schofield στο ITV ‘s This Morning.
«Είναι λίγο λυπηρό το γεγονός ότι οι άνθρωποι ικανοποιούνται να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους», είπε ακόμη.
Η Lilly πιστεύει έντονα ότι δεν έχει προκαταλήψεις εναντίον ανθρώπων που φαίνονται διαφορετικοί, καθώς είναι το εσωτερικό που μετράει.
«Δεν πρέπει να κρίνετε ένα άτομο από το πώς φαίνεται. Δεν ξέρετε ποια είναι τα συμφέροντά τους «, είπε.
86.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν σχολική ηλικία έχουν μια ορατή διαφορά, ενώ ένας στους δέκα νέους δηλώνει ότι ο τρόπος που τους βλέπουν, τους κάνει να αισθάνονται κατάθλιψη.
Το 2016, η Lilly βραβεύτηκε με βραβείο Pride of Britain για να εμπνεύσει τους άλλους με το ευρύτατο κανάλι της στο YouTube.
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η Νίκη πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μία σπάνια πάθηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρή παραμόρφωση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της.
Η 14χρονη κοπέλα από την Κύπρο, που ζει στη Βρετανία, μέχρι τα έξι της χρόνια, η Νίκη είχε μια φυσιολογική ζωή, έχοντας ξεκινήσει το σχολείο και το μπαλέτο, παίζοντας ακόμα και ποδόσφαιρο.
Η ζωή της άλλαξε ριζικά, ωστόσο, όταν σε εκείνη την ηλικία οι γονείς της παρατήρησαν φλέβες στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από την παραπάνω πάθηση. Η αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM) είναι μια ανωμαλία στη διάπλαση των αγγείων και μπορεί να προκαλεί από πονοκέφαλο, μέχρι επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ μπορεί να επιφέρει και το θάνατο.
Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, η ζωή της μετατράπηκε σε σωρεία επισκέψεων σε νοσοκομεία, ραντεβού με γιατρούς, εξετάσεις και εγχειρίσεις. Η Νίκη υπέφερε συχνά από αιμορραγίες και οι γιατροί της συνέστησαν να απέχει από όλες τις δραστηριότητες που θα ανέβαζαν την πίεσή της. Έτσι, η μικρή αναγκάστηκε να σταματήσει όλα όσα αγαπούσε να κάνει και όπως λέει η μητέρα της «έγινε φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι».