Και όμως.
Στις αρχαίες Μυκήνες φαίνεται ότι οι Έλληνες είχαν κατασκευάσει ειδικά αντικολλητικά σκεύη για το μαγείρεμα των φαγητών, όπως προκύπτει από έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Ένα πήλινο ταψί στο οποίο η μια επιφάνεια ήταν επίπεδη και στην άλλη είχε τρύπες, αλλά και ένας πήλινος ορθογώνιος δίσκος, που ανακαλύφθηκαν σε κέντρα Μυκηναϊκού Πολιτισμού, κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για φορητές συσκευές ψησίματος.
«Προέρχονταν από την άρχουσα τάξη, αν και αμφιβάλλω ότι οι εκπρόσωποι της ελίτ μαγείρευαν μόνοι τους», λέει η Δρ. Χρούμπι.
«Στο αρχείο της Γραμμικής Β’ υπάρχουν αναφορές για επαγγελματίες μάγειρες» επισημαίνει.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το ορθογώνιο σκεύος ονομάζεται «δίσκος για σουβλάκια».
Από πειράματα που έγιναν με το στρογγυλό ταψί, εκτιμάται ότι αυτό χρησίμευε για ψήσιμο ψωμιού.
Οι τρύπες ήταν σαν μια αντικολλητική τεχνολογία, καθώς από αυτές διαχεόταν ομοιόμορφα το λάδι στο τηγάνι.