Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 1979, οι 19χρονοι Δημήτρης Μουσιάρης και Δημήτης Κουκουλίτσιος μαζί με τον 21χρονο Γιάννη Βαλαώρα, ταξίδευαν από τη Λάρισα στην Αθήνα.
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η εθνική Ελπίδων θα αντιμετώπιζε την εθνική της Σοβιετικής Ένωσης στην Οδησσό.
Οι δύο πρώτοι είχαν κληθεί στην Εθνική και ταξίδευαν στην πρωτεύουσα για την προπόνηση, που άρχιζε στις 5 το απόγευμα, ενώ ο σμηνίτης Βαλαώρας θα επέστρεφε στην μονάδα του.
Είχαν αργήσει και γι΄ αυτό επέλεξαν να ταξιδέψουν με Ι.Χ και όχι με το ΚΤΕΛ ή το τρένο.
Ο καιρός ήταν βροχερός.
Το Σιτροέν τους, στο 111ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας, κοντά στην Θήβα, εξαιτίας του άσχημου καιρού και της ολισθηρότητας του δρόμου, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο.
Ο οδηγός, Δημήτρης Μουσιάρης και ο Κουκουλίτσιος, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, σκοτώθηκαν ακαριαία από τη μετωπική σύγκρουση με το λεωφορείο ΚΤΕΛ. Ο συνοδηγός, Γιάννης Βαλαώρας, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο της αεροπορίας στην Αθήνα.
Τραγική ειρωνεία
Ο Δημήτρης Μουσιάρης μόλις είχε πάρει το δίπλωμα αυτοκινήτου και ίσως, λόγω της απειρίας του, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί κουραστικά και δύσκολα ταξίδια.
Λίγο πριν από τη σύγκρουση, ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος, που καθόταν στην θέση του συνοδηγού, ζήτησε από τον Βαλαώρα, που καθόταν πίσω από τον οδηγό, να αλλάξουν θέση.
Η ΕΠΟ είχε στείλει αεροπορικά εισιτήρια για τη μεταφορά των ποδοσφαιριστών στην Αθήνα. Δεν τα χρησιμοποίησαν.
Ο πατέρας του Κουκουλίτσιου, που ήταν οδηγός ταξί, πρότεινε να πάει τους τρεις νέους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οι νέοι δεν δέχθηκαν.
Το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας θρηνεί
Ο άδικος χαμός των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σόκαρε τον φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, κυρίως όμως τη Λάρισα που έχασε τα δικά της παιδιά.
Ο Δημήτρης Μουσιάρης γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Δαμάσι της Λάρισας.
Μαζί με τον συνομήλικο του, Δημήτρη Κουκουλίτσιο, αγωνίζονταν στην ομάδα της Λάρισας, αλλά και στην Εθνική Ελπίδων, στις θέσεις του μέσου και ακραίου επιθετικού, αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Βαλαώρας, αγωνίστηκε στην ΑΕΛ για 14 χρόνια και παραμένει έως σήμερα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 73 τέρματα.
Προς τιμήν των δύο αδικοχαμένων «Δημήτρηδων της ΑΕΛ», η ΕΠΣ και ο Δήμος της Λάρισας διοργανώνουν το ποδοσφαιρικό τουρνουά «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης».
Το γήπεδο του Δαμασίου έχει το όνομα των δύο ποδοσφαιριστών, που δεν επέστρεψαν πότε από το ταξίδι τους.