Εκτός από το καλοδιατηρημένο και πλήρως ενδεδυμένο σώμα της Γαλλίδας αριστοκράτισσας Louise de Quengo, οι αρχαιολόγοι του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας, έφεραν στο φως το 2015, και την ιστορία αγάπης που κρυβόταν «μέσα στην καρδιά της».

Το φέρετρο από μόλυβδο βρέθηκε ερμητικά κλειστό στο μοναστήρι του Αγίου Ιωσήφ και ο θάνατος της γυναίκας προσδιορίζεται πριν από 350 χρόνια. Το σημαντικότερο εύρημα όμως υπήρχε μέσα στα χέρια της Quengo. Ήταν μια λειψανοθήκη που περιείχε την καρδιά του συζύγου της, Toussaint de Perrein.

aristokratisa
Μέσα στο φέρετρο οι αρχαιολόγοι περίμεναν να δουν μόνο οστά και σκόνη. Όλες οι κινήσεις για την εξέταση και την μεταφορά των οστών έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα δεδομένου ότι η έκθεση στον αέρα θα πυροδοτούσε τη διαδικασία αποσύνθεσης

Εκείνα τα χρόνια ήταν σύνηθες φαινόμενο να δίνονται ζωτικά όργανα του νεκρού στην οικογένεια, εφόσον το επιθυμούσε. Όταν ο Toussaint de Perrein πέθανε, η σύζυγός του δεν άντεξε τον χαμό του και κλείστηκε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωσήφ. Είχε μαζί και την καρδιά του πολυαγαπημένου της συζύγου, με την οποία είχε παρακαλέσει να θαφτεί, όταν θα έφευγε και η ίδια από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα στη ΜτΧ: Η ωραία κοιμωμένη της Σικελίας. Μούμια δίχρονου κοριτσιού από το 1920, ανοιγοκλείνει τα μάτια της

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η De Quengo, πέθανε το 1656, διανύοντας το 60ο έτος της ηλικίας της. Ο ακτινολόγος και ιατροδικαστής Fabrice Dedouit πραγματοποίησε μαζί με την ομάδα του μια μεταθανάτια ακτινολογική εξέταση κατά την οποία ανακάλυψε ότι έπασχε από πέτρες στα νεφρά και συμφύσεις του πνεύμονα.

Ο Fabrice Dedouit διαπίστωσε επίσης ότι η καρδιά και της ίδιας είχε αφαιρεθεί με «πραγματική χειρουργική μαεστρία."
Ο Fabrice Dedouit διαπίστωσε επίσης ότι η καρδιά και της ίδιας είχε αφαιρεθεί με «πραγματική χειρουργική μαεστρία»

Το φέρετρο είχε ανακαλυφθεί πριν δυο χρόνια, ήταν όμως αδύνατο να το μετακινήσουν εξαιτίας της θέσης του. Βρισκόταν ακριβώς στα θεμέλια του μοναστηριού, σημείο επικίνδυνο για οποιαδήποτε παρέμβαση. Με τον καιρό και με πολλές προσπάθειες οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να το μετακινήσουν μέσα από τον τάφο χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ρωγμή στο κτήριο.

Τα φέρετρα από μόλυβδο είχαν παρατηρηθεί στους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν τα χρησιμοποιούσαν για την ταφή των πλουσιότερων πολιτών, λόγω της αντοχής του στο χρόνο.

Το φέρετρο από μόλυβδο ήταν εξαιρετικής αντοχής. Το συγκεκριμένο εύρημα αποτελεί κομμάτι από το καπάκι στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι χαραγμένες λεπτομέρειες.
Το φέρετρο από μόλυβδο ήταν εξαιρετικής αντοχής. Το συγκεκριμένο εύρημα αποτελεί κομμάτι από το καπάκι στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι χαραγμένες λεπτομέρειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το άλυτο μυστήριο με το κρυστάλλινο «κρανίο της συντέλειας». Εξερευνητής ισχυρίζεται ότι το βρήκε στα ερείπια των Μάγια…

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here