Η διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο και χρειάστηκε σχεδόν 2.500 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Έχει μήκος 6,4 χιλιόμετρα, πλάτος περίπου 25 μέτρα και το βάθος κυμαίνεται στα 8 μέτρα.
Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι το γεγονός ότι η Πελοπόννησος ενώνεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και με δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Τη γέφυρα της Ποσειδωνίας και τη γέφυρα στα Ίσθμια.
Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου
Στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου υπάρχουν δύο οδικές και δύο σιδηροδρομικές γέφυρες που συνδέουν την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.
Υπάρχουν όμως και δύο γέφυρες στα δυο άκρα της διώρυγας που βυθίζονται όποτε περνάει ένα πλοίο. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας.
Το όνομα παραπέμπει σε τοπωνύμιο που σχετιζόταν με τη χαμένη Ατλαντίδα. Βρίσκεται στο τέλος του Ισθμού της Κορίνθου, απ΄όπου ανοίγεται ο Κορινθιακός Κόλπος και ενώνει δύο πόλεις, την Κόρινθο με το Λουτράκι. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων τη χρησιμοποιούν συχνά, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να οδηγήσουν αρκετά χιλιόμετρα κάνοντας τον γύρο.
Το περίεργο θέαμα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που ετοιμάζουν τις φωτογραφικές μηχανές κατά τη διάρκεια του διάπλου ενός καραβιού.
Η γέφυρα βυθίζεται περίπου στα 11 μέτρα βάθος, ενώ όταν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το μέγιστο βάρος που αντέχει φτάνει σχεδόν τους τρεις τόνους.
Πέρα από τη διώρυγα, τις οδικές, σιδηροδρομικές και βυθιζόμενες γέφυρες, στη δυτική άκρη του Ισθμού της Κορίνθου υπάρχει και μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.
Δείτε την περιοχή από ψηλά, αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από το UP DRONES YouTube channel:
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom