news247

Τις πελατειακές διευθετήσεις που επικρατούσαν επί χρόνια στη Βουλή κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης αποκαλύπτοντας ότι στο γκαράζ της Βουλής είχαν προβλεφθεί 60 οργανικές θέσεις όπου υπηρετούσαν μέχρι και γραμματείς.

«Οι ειδικοί κανονισμοί για πλήθος λειτουργιών της Βουλής ήταν το πεδίο μέσα από το οποίο διαμορφωνόντουσαν εντελώς ιδιαίτερες, προνομιακές, πελατειακές σχέσεις στο επίπεδο των διορισμών, των αμοιβών, των μετεξελίξεων, των μετακινήσεων κλπ» κατήγγειλε ο κ. Βούτσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση τροποποιήσεων στο Β’ μέρος του Κανονισμού που μέχρι σήμερα δεν κυρώνονταν από την Ολομέλεια.

AdTech AdΟ κ. Βούτσης ανέφερε επίσης ότι μέσα σε 15 χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετεί στη Βουλή. «Αυτή η Βουλή πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε ακριβώς τους μισούς υπαλλήλους απ’ ό,τι έχει τώρα», είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι επί των ημερών του δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων. Αποκάλυψε επίσης ότι όταν ανέλαβε διαπίστωσε στο οργανόγραμμα ότι είχαν προβλεφθεί 60 οργανικές θέσεις υπαλλήλων για το γκαράζ συμπεριλαμβανομένων ακόμη και γραμματέων. Τόνισε, πάντως, ότι αυτό άλλαξε αφού πλέον υπηρετούν μόνο 8 υπάλληλοι στο γκαράζ και οι υπόλοιποι μοιράστηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε επίσης ότι θα καταγραφούν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων στο κοινοβούλιο προκειμένου να μπει μέτρο στο αριθμό των υπαλλήλων. «Θα πρέπει να μπει ένα μέτρο, ένας προς δεκαπέντε κάθε φορά για τα μέλη των κομμάτων ή ένας προς δέκα. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που έχει τους μισούς Βουλευτές κυβερνών να έχει πενταπλάσιους υπαλλήλους της Βουλής στις υπηρεσίες. Δεν είναι σωστό», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Βούτσης προκάλεσε, όμως, αίσθηση όταν απεκάλυψε ότι διεξάγονται συζητήσεις για ενδεχόμενα μεταφοράς και της περιουσίας της Βουλής στο νέο υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Πρέπει να γίνουν τώρα συζητήσεις για την ένταξη της περιουσίας της Βουλής ή όχι στο Ταμείο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

Διαβάστε επίσης στο news247: Το ‘παζάρι’ του 3%

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here