Τους προηγούμενες αιώνες, το σεξ ήταν μια ανάγκη παρεξηγημένη και καταπιεσμένη. Παρόλα αυτά, υπήρχαν κάποιοι «τολμηροί», που προσέγγιζαν το θέμα ανοιχτά, μέσα από οδηγούς για καλύτερη ερωτική ζωή χωρίς ταμπού. Ένας από τους παλαιότερους οδηγούς είναι το «Βιβλίο της Φύσης», ιατρικό κείμενο του 1861, του ιατρού Τζέιμς Άστον.

Απευθυνόταν σε μαίες και νέους με την περιέργεια να μάθουν τα μυστικά της ερωτικής ζωής.
Ο ιατρός, ισχυριζόταν ότι οι ιερόδουλες δεν ευχαριστιούνται ποτέ το σεξ, ενώ η πρέπουσα στάση για τα παντρεμένα ζευγάρια είναι μόνο η «ιεραποστολική».
Συμβούλευε τις γυναίκες να είναι συγκεντρωμένες την ώρα της συνεύρεσης για να κάνουν έξυπνους απογόνους, ενώ έγραφε ότι οι ψυχρές ερωμένες κάνουν συνήθως αγόρια, σε αντίθεση με τις πιο θερμές που κάνουν κόρες.
Τροφές πλούσιες σε φώσφορο όπως ψάρια, μανιτάρια και ο καφές, υποστήριζε,  ξυπνούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Η πρώτη μέθοδος γυναικείας αντισύλληψης

Το 1904, η Μαίρη Στοπς έγινε η πρώτη γυναίκα βοτανολόγος. Εκείνη την περίοδο μόλις είχε χωρίσει από τον άντρα της, ενώ ο Α’ Παγκόσμιος ήταν στα σκαριά.
Δεν μπορούσε να αντέξει την κοινωνική ανισότητα και έτσι έγραψε έναν οδηγό, που αφορούσε το σεξ στα παντρεμένα ζευγάρια.
Το βιβλίο με τίτλο «Married Love», κυκλοφόρησε το 1917, αφού το είχαν απορρίψει οι περισσότεροι εκδότες λόγω του τολμηρού περιεχομένου του.

Η Μαίρη Στοπς και το "ελαστικό τραχήλου"
Η Μαίρη Στοπς και το «ελαστικό τραχήλου»

Η βρετανή επιστήμονας, αν και οπαδός της οικογένειας, δεχόταν και την περίπτωση της «απροσεξίας» και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Επειδή δεν ήθελε να μειώνεται η απόλαυση κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, δημιούργησε το «ελαστικό τραχήλου» μια ειδική πατέντα, που θύμιζε κατά πολύ το σημερινό προφυλακτικό.
Εφάρμοζε στον γυναικείο κόλπο και εμπόδιζε την είσοδο του σπέρματος. Πωλήθηκε σε πολλές κλινικές, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Καθολικής Εκκλησίας.
Η Στοπς κατάφερε να ιδρύσει την πρώτη κλινική ελέγχου γεννήσεων στο βόρειο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
treatment-1Ο γιατρός που ισχυριζόταν ότι θεράπευε τους παιδεραστές με εγχείρηση ακριβείας στον εγκέφαλο. Έκανε δύο πετυχημένες επεμβάσεις αλλά εκφράστηκαν δισταγμοί…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here