Ένας παραμυθένιος πύργος κοσμεί την εξοχική κατοικία του Γουίλιαμ Κόνολι, του πιο ισχυρού πολιτικού της Ιρλανδίας στις αρχές του 18ου αιώνα. Οι εργάτες είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν μόνο ιρλανδικά υλικά. Ο πύργος είναι γνωστό ως «η υπέροχη σιταποθήκη».
Πρόκειται για ένα ψηλό κωνοειδές κτίσμα, το οποίο περιτριγυρίζεται από σκάλα που καταλήγει σε επίπεδη στέγη.
Έχει επτά ορόφους, στους οποίους έμεναν οι υπάλληλοι του κτήματος ενώ στο κέντρο του κάθε ορόφου υπάρχει μια τρύπα για την αποθήκευση των σιτηρών.
Χτίστηκε κατόπιν εντολής της χήρας του Γουίλιαμ Κόνολι, με σκοπό να εργαστούν οι ντόπιοι, οι οποίοι δεν είχαν καλλιέργειες, λόγω του λοιμού που είχε ξεσπάσει.
Η κατασκευή ενός αχυρώνα θα βοηθούσε την τοπική οικονομία. Ωστόσο, οι εργάτες δεν κατασκεύασαν έναν τυπικό ξύλινο αχυρώνα αλλά ένα περίτεχνο κτίριο που μοιάζει με πύργο, τα σχέδια του οποίου βασίστηκαν στην αρχιτεκτονική μιας αποθήκης ρυζιού της Ινδίας.
Πίσω από τον πύργο είχαν χτιστεί δύο μικρότερα παρόμοια κτίσματα, τα οποία χρησίμευαν ως περιστερώνες.
Εκείνη την περίοδο η εκτροφή περιστεριών αποτελούσε προσοδοφόρα ασχολία, καθώς τα περιστέρια δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη φροντίδα ενώ απέφεραν πολλά κέρδη.
Στην Ευρώπη του 18ου αιώνα τα περιστέρια θεωρούντο και ιδανική λιχουδιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι και το κεντρικό κτίριο ήταν περιστεριώνας, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα για τους κυνηγούς. Ωστόσο, οι τρύπες στους ορόφους μαρτυρούν ότι η επικρατέστερη λειτουργία του ήταν ως σιταποθήκη.
Το κτίριο λειτουργούσε κανονικά μέχρι που ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές.
Το 2005 η κυβέρνηση της Ιρλανδίας χρηματοδότησε την συντήρηση του κτιρίου και πλέον είναι επισκέψιμο.
Ωστόσο, στην Ιρλανδία δεν είναι το μοναδικό κωνοειδές κτίριο. Στο Δουβλίνο υπάρχει ένας πύργος με ίδια αρχιτεκτονική, ο οποίος ονομάζεται «Bottle Tower», επειδή έχει σχήμα μπουκαλιού και είναι πιστό αντίγραφο της «υπέροχης σιταποθήκης».