Οι ιστορίες με τα νόθα παιδιά βασιλέων είναι μάλλον μια συνηθισμένη αναφορά στον χώρο της ιστοριογραφίας και έχουν γραφτεί πολλά για τα γενεαλογικά δέντρα των αποκαλούμενων γαλαζοαίματων. Ο ευρωπαϊκός Τύπος έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς αποκαλυπτικές ιστορίες για τους οίκους της Ισπανίας και την Αγγλίας, αλλά για την ελληνική βασιλική οικογένεια δεν είχε ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο παρά μόνο φήμες για τη βασιλική δυναστεία των Γλίξμπουργκ, που ξεκίνησε με τον Γεώργιο Α’.

Σε μια από τις αγαπημένες περιηγήσεις στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου είχαμε μια απρόβλεπτη συνάντηση με ένα εξαιρετικό αφηγητή που μας διηγήθηκε μια παράξενη, αλλά πειστική ιστορία. Ο Απόστολος Χατζημπεκιάρης είναι συνταξιούχος τραπεζικός και πήγε στο βασιλικό κοιμητήριο για να δει που ήταν θαμμένος ο πρίγκιπας Γεώργιος, ο γιος του Γεωργίου Α’  και της βασίλισσας Όλγας, που παντρεύτηκε την Μαρία Βοναπάρτη, τη διάσημη ψυχαναλύτρια και απόγονο του Ναπολέοντα. Όπως μας είπε, είχε κάθε λόγο να ζήσει αυτή την στιγμή γιατί σύμφωνα με την έρευνά του, κατάγεται από τον διάσημο πρίγκηπα, λόγω της άτακτης ερωτικής του ζωής.

Η Όλγα Λιάπη (αριστερά) μεγάλωσε όλη της τη ζωή με την βεβαιότητα ότι υπήρξε παιδί του πρίγκηπα Γεωργίου, δηλ. του γιου τη βασίλισσας Όλγας.
Η Όλγα Λιάπη (αριστερά) μεγάλωσε όλη της τη ζωή με τη βεβαιότητα ότι υπήρξε παιδί του πρίγκηπα Γεωργίου, δηλαδή του γιου τη βασίλισσας Όλγας.

Σύμφωνα με την αφήγησή του, η προγιαγιά του ήταν νόθο παιδί του πρίγκιπα Γεωργίου, ο οποίος υπήρξε Ύπατος Αρμοστής της Κρητικής Πολιτείας από το 1898 έως το 1906.
Ο κ. Χατζημπεκιάρης περιγράφει με λεπτομέρειες πως ήρθε στον κόσμο και όταν μεγάλωσε δόθηκε στη μητριά της που ζούσε μακρυά στη Σμύρνη. Το κορίτσι δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστεί από το παλάτι και ακολουθήθηκε η συνηθισμένη πρακτική της υιοθεσίας  ή της αναδοχής.  Όταν το παιδί έγινε γυναίκα, παντρεύτηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Τότε ξύπνησαν οι μνήμες από τα πρωτα βήματα που έκανε στην περιοχή του Ζαππείου και αποφάσισε να αναζητήσει τις ρίζες της.
Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο με την αυθόρμητη εξιστόρηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here