Τα αρχαία που εντοπίστηκαν στη Γενεύη, είχαν αποθηκευθεί σε κτίριο ιδιοκτησίας Σάιμς, ωστόσο τα κιβώτια είχαν το όνομα μιας offshore εταιρείας. Έμειναν έτσι επί 15 χρόνια. Πριν από λίγο καιρό που ανοίχτηκαν, διαπιστώθηκε ότι έκρυβαν ρωμαϊκές και ετρουσκικές αρχαιότητες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και δύο σαρκοφάγοι εξαιρετικής τέχνης, του 2ου αι. π.Χ.
Η μία παριστάνει ηλικιωμένο άνδρα και η δεύτερη γυναίκα. Και οι δύο είναι σε φυσικό μέγεθος και καθιστή στάση, ενώ διατηρούνται ακόμα και τα αρχαία χρώματα, γεγονός που, μαζί με την αισθητική τους αξία και τη σπανιότητά τους, τις καθιστά μοναδικές.
Ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στη δεκαετία του ’70 και είχαν διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, αποθήκες σε πολλές πόλεις του κόσμου (33 συνολικά), ενώ επίσης χρησιμοποιούσαν την βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα. Μέχρι τον θάνατο του τελευταίου, το 1999, η περιουσία του αρχαιοπωλείου είχε εκτιμηθεί γύρω στα 160 εκατομμύρια ευρώ.
Επρόκειτο για 17.000 αρχαιότητες, με το 60% να προέρχονται από την Ιταλία και τα υπόλοιπα από Ελλάδα, Αίγυπτο κ.λπ.
Μετά τον θάνατο του Μιχαηλίδη από ατύχημα, η οικογένειά του ξεκίνησε δικαστική διαμάχη, ζητώντας από τον Σάιμς μερίδιο από αυτήν. Ο Σάιμς είχε αποθηκεύσει την πλειονότητα των αρχαίων στη Γενεύη, προσπαθώντας να τα κρατήσει κρυφά. Έχασε τη μάχη και κήρυξε πτώχευση, προκειμένου να μην πληρώσει τα έξοδά της, που ανέρχονταν σε περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ.
Κατηγορήθηκε για παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση το 2005, ωστόσο αποφυλακίστηκε σύντομα και έκτοτε εξαφανίστηκε. Η χώρα μας τον ψάχνει μέσω και της Ιντερπόλ, αλλά δεν έχει εντοπιστεί.
Πηγή: Ανασκαφή, Αγγ. Κώττη, Έθνος , The TOC