Για περισσότερα από 30 χρόνια σκορπούσε το φόβο και τον τρόμο στην Αλαμπάμα, αφού σκότωσε 11 ανθρώπους μέχρι το 1954. Ο λόγος για την Νάνι Ντος, η οποία μεταξύ άλλων είχε δολοφονήσει τους 4 συζύγους της, δύο από τα παιδιά της, τη μητέρα και τις αδερφές της, τον εγγονό και μια από τις πεθερές της.
Έχει μείνει στην ιστορία ως «η αυτοδημιούργητη χήρα» ή η «χαχανούλα Νάνι», διότι λέγεται ότι ξεκαρδιζόταν στα γέλια κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε το 1905 στην Αλαμπάμα. Από μικρή μισούσε τον πατέρα της, λόγω της άσχημης και καταπιεστικής του συμπεριφοράς σε βάρος των μελών της οικογενείας του.
Είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Δεν έμαθε ποτέ σωστή γραφή και ανάγνωση, διότι ο πατέρας της την ανάγκαζε να δουλεύει στα χωράφια, αντί να πηγαίνει στο σχολείο.
Σε ηλικία 7 ετών και ενώ ταξίδευε με τρένο, ένα απότομο φρενάρισμα την έριξε πάνω στο μέταλλο της πόρτας της καμπίνας. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, η Ντος υπέφερε από ημικρανίες, κενά μνήμης, αστάθεια και κατάθλιψη.
Μεγαλώνοντας, δεν της επιτρεπόταν από τους γονείς να φοράει ωραία ρούχα και μακιγιάζ, να πηγαίνει βόλτες και να κάνει παρέα με φίλους
και συμμαθητές, με τη δικαιολογία ότι θα μπορούσε κάποιος να την βιάσει.
Ο πρώτος γάμος
Σε ηλικία 16 ετών, η Ντος αποφάσισε να παντρευτεί για να γλιτώσει από την τυραννία των γονιών της. Αν και ήταν ευχαριστημένη από το σύζυγό της, δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι η μητέρα του ζούσε μαζί με το νιόπαντρο ζευγάρι.
«Παντρεύτηκα έναν νεαρό που ήξερα μόλις 5 μήνες, που δεν είχε οικογένεια, παρά μόνο μια μητέρα, η οποία, χωρίς να έχει το δικαίωμα, πήρε τον πλήρη έλεγχο μετά το γάμο. Ό,τι έκανε ο γιος της ήταν καλό, ό,τι έκανα εγώ ήταν λάθος. Έμενε μαζί μας, αλλά δεν επέτρεπε στην μητέρα μου να μείνει ένα βράδυ στο σπίτι μας, αν το ζητούσα», εξομολογούνταν αργότερα η Ντος.
Αν και ο γάμος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, το ζευγάρι έκανε 4 κόρες. Η Ντος δεν ήταν ικανοποιημένη με την τροπή που είχε πάρει η ζωή της. Άρχισε να πίνει και να καπνίζει ασύστολα, ενώ σύντομα άρχισε να υποπτεύεται ότι ο σύζυγός της την απατά.
Το 1927, οι δύο από τις κόρες έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση. Ο άνδρας φοβούμενος ότι η γυναίκα του είχε σκοτώσει τα παιδιά για να τον εκδικηθεί, πήρε το μεγαλύτερο και έφυγε από το σπίτι. Αναγκάστηκε ωστόσο να αφήσει το μικρότερο πίσω, επειδή ήταν νεογέννητο.
Λίγους μήνες αργότερα, πληροφορήθηκε πως η μητέρα του πέθανε.
Το 1928 ο σύζυγος επέστρεψε. Πήρε διαζύγιο από την Ντος, η οποία κέρδισε την επιμέλεια των δύο κοριτσιών. «Την εγκατέλειψα επειδή με κατατρόμαζε. Δεν μπορούσα να σταθώ άλλο στο πλάι της», είχε παραδεχτεί ο σύζυγος στο δικαστήριο.
Ο δεύτερος γάμος
Το 1929 γνώρισε και παντρεύτηκε με τον Ρόμπερτ Φράνκλιν Χάρελσον. Αν και ήταν αλκοολικός και είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιαιοπραγία, ο γάμος τους διήρκεσε 16 χρόνια.
Το 1943, η κόρη της Ντος, Μελβίνα, έκανε δύο παιδιά. Όταν πήγε να επισκεφτεί τη μητέρα της με τα μωρά, την είδε να χώνει μια βελόνα στο κεφάλι του ενός, γεγονός που το οδήγησε στο θάνατο. Η Ντος υποστήριξε πως η κόρη της ήταν φαντασιόπληκτη και πως το αγοράκι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια.
Δύο χρόνια αργότερα, η Μελβίνα επισκέφτηκε τον πατέρα της, με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις. Όταν το έμαθε η Ντος, τσακώθηκε πολύ άσχημα με την κόρη της, αλλά φάνηκε να μην της κρατά κακία.
Ωστόσο, ο εγγονός της βρέθηκε νεκρός στο σπίτι της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ο θάνατος του δευτέρου συζύγου της
Ένα βράδυ που ο Χάρελσον γύρισε μεθυσμένος στο σπίτι, βίασε τη Ντος. Η σεξουαλική κακοποίηση αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Την επόμενη μέρα, η γυναίκα αγόρασε ένα μπουκάλι ουίσκι, το γέμισε με ποντικοφάρμακο και το έδωσε στο σύζυγό της, ο οποίος εξέπνευσε μέσα σε λίγες ώρες.
Επόμενοι γάμοι
Το ότι είχε χηρέψει πρόσφατα, δεν την εμπόδισε να ξαναπαντρευτεί, με τον Άρλι Λάνινγκ αυτή τη φορά. Σύντομα αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει λάθος επιλογή. Ο νέος σύζυγος ήταν μέθυσος και γυναικάς.
Όταν ο Λάνιγκ πέθανε ξαφνικά από την καρδιά του, οι γείτονες και οι φίλοι συμπαραστάθηκαν στην απαρηγόρητη Ντος στην κηδεία.
Όλη η περιουσία πέρασε στα χέρια της χήρας. Μετά το θάνατο της πεθεράς της στον ύπνο, πήγε στην βόρεια Καρολίνα να ζήσει με την αδελφή της, η οποία ήταν κατάκοιτη. Λίγο μετά την άφιξή της στο σπίτι, πέθανε και εκείνη.
Το 1951 η Ντος έψαχνε απεγνωσμένα να βρει άλλο σύντροφο. Σε μπαρ γνωρίστηκε με τον Ρίτσαρντ Μόρτον με τον οποίο ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έπειτα από λίγες μόλις μέρες. Αν και έδειχναν να έχουν καλές σχέσεις, το Μάιο του 1953 βρέθηκε νεκρός μαζί με την πεθερά του, που ζούσε μαζί τους, από δηλητηρίαση.
Τελευταίος σύζυγος ήταν ο Σάμιουελ Ντος. Το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης. Εκεί διαγνώστηκε με έλκος στομάχου, έλαβε θεραπεία και πήρε εξιτήριο στις 5 Οκτωβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που η Ντος είχε αποτύχει. Το απόγευμα της επομένης όμως τον σκότωσε.
Ο ξαφνικός θάνατος του Σάμιουελ προβλημάτισε το γιατρό, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο πτώμα.
Ο ιατροδικαστής ανακάλυψε στον οργανισμό του τεράστιες ποσότητες αρσενικού, που θα σκότωναν 40 άλογα. Η Νάνι συνελήφθη.
Ομολογία και καταδίκη
Η Ντος ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις της στην αστυνομία. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ξεκαρδιζόταν στα γέλια, προκαλώντας την οργή των αρχών. Κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, τον Μάιο του 1955. Η πολιτεία δεν επέβαλε τη θανατική ποινή λόγω του φύλου της.
Εκτός από τις δολοφονίες που ομολόγησε, φέρεται πως είχε διαπράξει άλλες 11, οι οποίες όμως δεν εξακριβώθηκαν ποτέ.
Η Νάνι Ντος πέθανε από λευχαιμία σε θάλαμο του νοσοκομείου της Οκλαχόμα το 1965.