Η Μηχανή του Χρόνου υπενθύμισε τη βεντέτα που ξεκλήρισε την οικογένεια Αεροπόρου στη Λεμεσό.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται με τα δημοσιεύματα που κατέγραφαν το σκηνικό της εποχής.
Ένα σκηνικό που περιστασιακά εμφανίζει τη Λεμεσό σαν να ήταν «Σικάγο».
Στις 16 Οκτωβρίου του 1995 ο 50χρονος Ονησίφορος Χαραλάμπους Φορής, έπεσε νεκρός από τρεις σφαίρες, έξω από τη λέσχη του στην Πλατεία Ηρώων.
Η δολοφονία του, έθεσε σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές, που έδειχναν βέβαιες ότι θα ακολουθήσει λουτρό αίματος.
Οι προηγούμενοι μήνες περιλάμβαναν τα πάντα. Φόνους, απόπειρες δολοφονίας, τοποθέτηση βόμβας, πιθανή δολιοφθορά σε αυτοκίνητο.
Όλα αυτά καταγράφονται σε ένα από τα δημοσιεύματα της εποχής. Ο Γιάννης Ιωάννου έγραφε στη «Σημερινή» μεταξύ άλλων για τις πρώτες κινήσεις της Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Μετέφερε μάλιστα την άποψη ότι το θύμα και η οικογένειά του, είχαν διαφορές με τα αδέλφια Αθηνή: «Πρώτοι πιθανοί στόχοι που τέθηκαν υπό την κάλυψη της Αστυνομίας ήταν τα αδέλφια Μέλιος και Σωτήρης Αθηνή, που οι πληροφορίες τους τοποθετούν στο αντίπαλο στρατόπεδο».
Όλα τα εγκλήματα μέσα σε λίγους μήνες.
«Ο δολοφονηθείς Φορής είναι θείος του Χαράλαμπου Αεροπόρου που πυροβολήθηκε στις 17 Ιουνίου και έκτοτε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ισραήλ και στενός φίλος του 32χρονου ταξιτζή Ανδρέα Χατζηβασίλη που δολοφονήθηκε στις 28 Αυγούστου. Φιλικές σχέσεις διατηρούσε και με τον Μιχάλη Χατζηκώστα, στο αυτοκίνητο του οποίου τοποθετήθηκε βόμβα-παγίδα τον περασμένο Ιούλιο. Η εκρηκτική ύλη αποδείχθηκε ελαττωματική και δεν προκλήθηκε έκρηξη. Ο Χατζηκώστας, άλλως Μίχαλος, σκοτώθηκε ένα μήνα μετά σε τροχαίο δυστύχημα και ο Φορής υποστήριξε τότε πως δεν επρόκειτο για τροχαίο αλλά για δολιοφθορά στο αυτοκίνητό του».
Εξέφραζε φοβίες και άλλαζε αυτοκίνητα.
Στο δημοσίευμα της «Σημερινής» αναφέρεται πως το θύμα περίμενε δολοφονική απόπειρα εναντίον του. «Ο Ονησίφορος Χαραλάμπους ήταν ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικής λέσχης στη Πλατεία Ηρώων. Μετά την δολοφονική απόπειρα κατά του αδελφότεκνού του περιελήφθη ανάμεσα στα άτομα που παρακολουθούσε στενά η Αστυνομία με σκοπό να τους προστατεύσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες εξέφρασε φόβους για τη ζωή του σε φιλικά του πρόσωπα και λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας. Μεταξύ άλλων, σε κάθε διαδρομή άλλαζε αυτοκίνητο.
Με όπλο καλάσνικοφ δολοφονήθηκε και ο Κίκας και έγινε η απόπειρα κατά του Χαράλαμπου Αεροπόρου».